Reformatie of Halloween?

In het jaar 1517, op 31 oktober, publiceerde Martin Luther zijn 95 stellingen tegen de Rooms Katholieke Kerk. Deze dag is verklaard als een reformatie dag omdat licht scheen in de donkere Middeleeuwen. Martin Luther ontdekte verlossing enkel door geloof en genade. Dit was een geweldige doorbraak in de geschiedenis van het Christendom en het wordt nog steeds in veel christelijke kringen gevierd.

Maar vandaag, 31 oktober is ook Halloween, de vooravond van Allerheiligen, een Keltisch oogstfeest, vandaag gedenkt het de geesten en de dood. Het gaat over demonen, heksen en boze geesten die rond de aarde zweven om de donkere wintermaanden te vieren.


Is het niet verbazend dat precies op dezelfde dag toen licht in een donkere wereld kwam, duisternis nog steeds rond gaat en veel Christenen vieren het gebeuren met pompoenen, maskers en geesten! We zouden beter Efeze 5: 21 lezen, “En neemt geen deel aan de onvruchtbare werken der duisternis maar ontmaskert ze veeleer”.


Moge God U zegenen vandaag met het licht van het Evangelie van Zijn heerlijkheid in plaats van het vieren van de duivel!


100 views
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
Open-Heavens-Ministries-black-high-res.p

@openheavensministries

info@openheavens.nl

Oordeelsestraat 58

5111 PL Baarle-Nassau

the Netherlands

Sunday service at 2PM

Bible Study every Wednesday at 7PM on Facebook and YouTube. 

© 2020 by Open Heavens Ministries.